تجمعی اعتراضی کشاورزان در اصفهان امروز برای یازدهمین روز پیاپی، در بستر خشک زایندهرود و حاشیه آن ادامه یافت.
کشاورزان اصفهان که مدتهاست به وضعیت حقابه استان و خشکی زایندهرود معترض هستند، بیش از ده روز است که دست به اعتراض زده و در بستر خشکیده زاینده رود و در حوالی پلهای تاریخی این شهر چادر برپا کرده اند.
زایندهرود بیش از ۴۰۰ کیلومتر طول دارد و از آن با عنوان قلب اصفهان یاد میشود. با این حال این رود در سالهای گذشته بارها خشک شده است.
در کنار بحران کمآبی، یکی از دلایل مؤثر در خشکی زایندهرود، برخی سوءمدیریتها و برداشتهای غیرمجاز از زایندهرود و بارگذاریهای بیش از اندازه از این رودخانه است که موجب شده این رودخانۀ دائمی در فلات مرکزی ایران به رودخانهای فصلی و مقطعی تبدیل شود.
ما اغتشاش گر نیستیم، کشاورزیم
تجمع کشاورزان اصفهانی در بستر خشک رودخانه زایندهرود از هفته گذشته آغاز شده و بر اساس اعلام آنها، صبح امروز، تجمع مردم اصفهان به منظور حمایت از جریان زایندهرود با حضور گسترده اقشار مختلف مردم برگزار شد.
بنا بر بیانیهها و توصیههای اقشار مختلف مردم، گروههای مختلف کشاورزان و سایر چهرههای اصفهان، این تجمع بدون هرگونه قصد سیاسی و صرفاً در حمایت از جریان رودخانهای برگزار شد که سالهاست با بیمهری دچار مشکلات مختلفی شده است.
جریان رودخانه زایندهرود طی ماهها و سالهای گذشته به دلیل عدم مدیریت صحیح آب، از یک رودخانه پرآب دائمی با نوسانات مختلفی مواجه شده و این موضوع، مشکلات بسیاری را برای مردم و کشاورزان اصفهان ایجاد کرده است.
مشکلات مالی قابل توجه کشاورزان اصفهانی که معیشت آنها را دچار اختلال کرده، از مهمترین مشکلاتی است که این روزها شاهد آن هستیم.
از سوی دیگر به دلیل خشکسالی قابل توجه بستر خشک رودخانه، موضوع فرونشست شهر اصفهان، آثار تاریخی این شهر و سایر نقاط استان، رفته رفته جدیتر شده و زنگ خطری را در این زمینه به صدا در آورده است.
جمعه هفته گذشته، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو برای بررسی مشکلات زایندهرود و حوضه آبریز اصفهان به این شهر سفر کرد و در جریان مشکلات کشاورزان اصفهان قرار گرفت. وی در جمع کشاورزان اصفهانی قول داد که خواسته عدالت توزیع آب در جای جای استانهای مرکزی کشور محقق شود.
به گفته سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان مقرر شده مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از طریق صنایع، تامین و در صندوق سازگاری با کمآبی به جهاد کشاورزی تحویل شود تا بین حقابهداران تقسیم شود.
وی درباره آب آشامیدنی استان اصفهان و کاهش فشار و تنش در تامین آن نیز بیان کرد: قرار شده است مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سامانه دوم آبرسانی اصفهان تخصیص یابد.
به نوشته تسنیم، استاندار اصفهان پیرامون خروجی تصفیه خانههای جنوب و شمال اصفهان تصریح کرد: طرحهای تکمیلی این تصفیهخانهها برای استفاده بهینه و هرچه بهتر از پساب در نظر گرفته شده است تا از آن برای بهرهگیری در صنعت کشاورزی استفاده کرد و برای هر یک ۴۰۰ میلیون تومان در نظر گرفتهایم.
نگرانی از خشکی زایندهرود، این روزها به یکی از دغدغههای اصلی مردم ایران تبدیل شده است. فرونشست شدید در نقطه نقطه استان اصفهان، نگرانی از فروریختن آثار تاریخی ارزشمند بهجا مانده از صدها سال گذشته و همچنین مشکلات ناشی از معیشت کشاورزان اصفهانی از مهمترین معضلاتی است که رسیدگی به وضعیت رودخانه زایندهرود را بیش از گذشته، مورد تأکید قرار میدهد.
الان بقیه رودخانه های ایران رو هم به سمت اصفهان منتقل می کنیم تا صنایع فولاد و....کشت برنج و هلو و بقیه صنایع اب بر رو ادامه بدید
اصفهان نصف جهان به این روز افتاد
ایران آب و منابع کافی برای این همه مصرف ندارد.
کسانی که سیاست افزایش جمعیت را دنبال می کنند بیایند و پاسخگو باشند.
پیشنهاد می کنم اقای رئیسی به استان سفر کنند
عزیزان من همه چیز با هم نمیشه ... مثل الان